Aromatické karamelky / Složky karamelu - Pro mléčné výrobky, pekárnu, cukrovinky, nealkoholické nápoje ....
Aromatické karamelky se používají k dodání karamelové chuti konečné aplikaci. V závislosti na tom, jak jsou pečeny a jaké cukry jsou použity, mohou přinášet různé chutě: sladkou, hořkou, kyselou atd.
Jsou široce používány v potravinářském průmyslu k dosažení dobré karamelové chuti v hotovém produktu a k přidání určité zaoblenosti.
Aromatický karamel lze rozdělit do 3 kategorií:
- blond karamel, s chutí medu a cukrovinek, s velmi malou karamelizací
- tradiční karamel, standardní karamelová chuť, která snadno přijde na mysl, často používaná v polevách a omáčkách
- plnotělný karamel, velmi výrazná chuť, používaný v směsích v sušenkách nebo mléčných výrobcích k dosažení dobré karamelové chuti.
HLAVNÍ APLIKACE:
- Mléčné dezerty
- Zeleninové dezerty
- Zmrzlina
- Sušenky
- Dorty
- Omáčky
- Polevy
- Cukrovinky